sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kivikkopenkki kukkii

Pikkuampiaisyrtti on ylenpalttinen kukkija.
Kivikkopenkki on puhjennut kukkaan. Taimia istuttaessaan ei aina voi olla ihan tarkkaa käsitystä, mitkä kukat kukkivat yhtä aikaa. Siis mikäli aiempaa kokemusta näistä kasveista ei löydy. Voi olla vaikeaa luoda haluamiaan väriyhdistelmiä, ne tulevat sitten ihan pyytämättä. :) Minun kivikkopenkissäni on tällä hetkellä sinistä, vaaleanpunaista, sähäkämpää pinkkiä ja taivaansinistä.
Unelmatädyke on avaamassa pitkiä kukkatähkiään.

Herkkä, hiukan nuokkuva kukinto.

Akileija "Tower Dark Blue" kukkii ensi kertaa. 

Dramaattinen väritys!
Yllätykset ovat ihania. Kaikkein hauskinta on yllättyä kukkasista. Kun kasvattaa kaiken siemenistä ja joutuu odottelemaan parikin vuotta ennenkuin näkee kukinnan, on niin pakahduttavan ihanaa nähdä lopputulos. Tällainen ihana väri, miten kaunis kasvutapa! Yksi suuri yllätys minulle näinä päivinä on ollut nähdä kukassa mäkitervakko "Rosetta", jota kasvattelin koko viime vuoden talvisesta kylvöstä lähtien ja nyt vihdoin, oi, hän kukkii niin pinkkinä, etten osannut arvatakaan. Siemenpussin kuva ei ollut ollenkaan niin elävä ja kukkea, kuin tämä kivikkokasvi-ihanuus on tosielämässä. :D
Mäkitervakko "Rosetta".

Kukkia riittää tiiviinä, pystypäisenä kasvustona.

Rosetta viihtyy kivien lomassa paahteisella paikalla.
Kivikosta löytyy paljon neilikoita, mutta ne ovat vasta mukavasti nupullaan. Patjarikko kukkii, samoin kukintaansa aloittelee kivikkosuopayrtti, joka näin ensihetkinään on liikuttavan hempeä ja vaaleanpunainen pikkuruisine kukkineen. Voin vain kuvitella miten kaunis se on peittyessään kukkiin yltyleensä!
Neilikka on nupullaan.
Hauska kylmänkukan siemenkota taustanaan unelmatädykkeitä.

Pikkuampiaisyrtin kukkarunsautta.

Kivikkosuopayrtti. Niin suloinen!

Patjarikko punastelee.
Meillä on vähäsen vipinää puutarhassa nyt muutoinkin kuin kasvien, hyönteisten ja pikkulintujen muodossa. Kaksi viisiviikkoista kissanpentua ulkoilevat ensimmäisiä kesäpäiviään emonsa kanssa pihanurmella. Niistä ruohikko on jännittävä ja hassu paikka - ne tekevät pitkiä hyppyjä yli ruohotuppaiden ja emo yrittää pitää niitä lähellään kurnauttelemalla. :D Ei se auta, niin pennut ovat hurmaannuksissaan puutarhasta kuin kaikki muutkin eläväiset olennot. Tutkia pitää nenä nurmikon uumenissa. :)

Matkalla puutarhan uumeniin.

4 kommenttia:

 1. Ihanat pienet tassuttelijat! <3 Kissaihmisen sydän sulaa näistä joka kerta. Ja kauniita kukkijoita siellä myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko mikään olla pehmeämpi kuin kissanpentu? Paitsi ehkä pajunkissa. ;)

   Poista
 2. Ihania kukkia ja aivan ihania kissanpentuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan kummat ovat ihanampia? :D Kaksi asiaa, joiden vertaaminen on ihan mahdotonta. :D

   Poista