sunnuntai 5. elokuuta 2018

Omenasato alkaa kypsyä

Huvitus on jo kypsää.
Tämä on omenavuosi. Joinakin vuosina tulee ihan hulvattomasti luumuja, toisina kirsikoita ja nyt on omenain vuoro paistatella satokuninkaana. Olemme harmi kyllä juuri tänä keväänä joutuneet kaatamaan kaksi vanhaa omenapuuta kokonaan pois; ne lahosivat ihan ja niihin tuli kaarnan alle jotakin puunsyöjää, jonka pelkäsimme siirtyvän eläviin ja hyvinvoiviin puihin myös. Mutta onhan näissäkin omenoissa säilömistä. :D

Lapset päättivät aloittaa säilömisen TÄNÄÄN ja keräsivät huvituksesta ensimmäisen korillisen omenoita hillon tekoa varten. Minä vauva sylissäni yritin esittää pieniä vastalauseita, mutta kuulemma minun apuani ei tarvittu. :D Niin sitä on tänään kuorittu, poistettu kodat ja pilkottu mehumaijaan.
Oli kova homma saada maijallinen omenaa puhtaaksi kuorista ja muista siemenkotaröhnistä. :)

Hillon keittely jäi sitten minun kiitolliseksi puuhakseni, kuten myös purkkien kiehuttelu valmiiksi.

Omenat inspiroivat meitä myös ottamaan muutaman hauskan omppukuvan tyttöjen kanssa. :D
Miltä maistuu?

Omenaprinsessat. <3 

On mukavaa, kun kotona on joukko innokkaita ruuanlaittajia/leipureita/säilöjiä. Ilman reipasta jälkikasvuani olisivat nämäkin tölkit jääneet valmistumatta. :)
Omenahilloa kellariin. <3 

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Syksyn raikkautta jo pieni aavistus on ilmassa. :)

      Poista
  2. Olipa ihana postaus. :) Suloisia omppukuvia! Voin vaan kuvitella tuon omenahillon tuoksun. Se on ihana ja syksyinen. Vaikka en niin omenahillon ystävä olekaan, niin tuoksu on vastustamaton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenahillo todella tuoksuu ihanalta. Ollaan nyt saatu sitä puuron päälle ja vohveleiden kanssa. Sopii myös turkkilaisen jugurtin kyytipojaksi. :D

      Poista