torstai 23. helmikuuta 2017

Kylvöhimoa ja tilanahtautta

Yritän kovasti hiljentää tahtia ja tehdä uusia kylvöjä niin harvakseltaan kuin pystyn. Tämä on vaikeaa, sillä minut on vallannut jokakeväinen kylvämisenhimo. :D Joka päivä käyn myös nuuskimassa aikaisempia kylvöksiäni ikkunalaudoilla ja hyllyillä. Joko vihertää? Ja vihertäähän siellä. :D Taannoin Virosta tilatut Petunian siemenet ovat itäneet kaikki, kiitos ja ylistys! :D Rikkineilikka, Paprikat, Iisopit ja Rauniokilkka ovat myös päätyneet jo nostamaan päänsä mullan pinnalle. Etelänherneistä on itänyt yksi ja purjosipulistakin on jotakin jo aavistettavissa mullan alla.  Suihkuttelen pieniä alkuja suihkupullon kanssa monta kertaa päivässä. Mustasilmäsusannat ja Kelloköynnökset ovat jo korkeita ja piakkoin täytyy päästä koulimaan niitä omiin ruukkuihinsa. Siinä vaiheessa minulta loppuukin tila ikkunoiden ääreltä ja lämpöpatteri on laitettava päälle kasvihuoneeseen.
Kelloköynnös on vielä sirkkalehtiasteella.

Mustasilmäsusannat kasvattavat kovaa vauhtia ensimmäistä varsinaista lehtipariaan.

Paprikat ovat itäneet sankoin joukoin. Otin siemenet kauniista punaisesta paprikasta ja itäminen tapahtui salamavauhtia.

Rikkineilikan pieniä alkuja.
Tällaista siis tänne kuuluu. Ulkona paukkuvat vaihteeksi yöpakkaset ja lunta on saatu kukkapenkkien suojaksi. Muutaman päivän kuluttua kuitenkin jälleen lauhtuu, mikäli säätiedotukseen on uskomista. Sitten näyttääkin satavan vettä useana päivänä, joten lumesta nauttimisen hetki on nyt. Lapset ovatkin viettäneet koko päivän pihalla ja näyttävät ihan käveleviltä lumiukoilta. Lumesta on syntynyt linnantapainen. Onko hauskempaa näkyä, kuin kaksivuotias, joka lappaa lunta lapiolla pieneen kottikärryyn posket punaisina? <3

Minulle virallinen kevään aloitus on maaliskuun ensimmäisenä päivänä, joten talvea on lumesta huolimatta jäljellä enää muutamia päiviä. Olen listojen ystävänä laatinut itselleni oikein pätevän kylvösuunnitelman, joka etenee kauniisti viikko viikolta. Suunnitelma sisältää viikot 9-17, eli maalis- ja huhtikuun. Paneuduin perinpohjaisesti kasvieni parhaaseen kylvöajankohtaan ja laadin suunnitelmat sen mukaan. Nyt vain ongelmaksi taitaa muodostua se, etten malta pysyä suunnitelmassani. :D Viikon 9 siemenet on kylvetty Daaliaa lukuunottamatta. Sekin on vielä kylvämättä ainoastaan siitä syystä, että siemenet eivät ole vielä saapuneet postilaatikkoon. :D

Jos joku tahtoo tietää, mitä tällä viikolla on laitettu "tulille", niin tässä listaa: Babtisia eli Etelänherne, lisää Petunioita, Iisoppeja itse kerätyistä siemenistä niin paljon, että niistä pitäisi syntyä se haaveiltu aita yrttiympyrään, Roomankumina ja Sitruunamelissaa (liikaa, ihan liikaa!), Lady Of the Lake -Ritarinkannusta eli kotoisasti ilmaistuna Lammenneitoa (omaa siementä), Unelmatädykettä, Purjoa ja Kiinanritarinkannusta "Blue Butterfly" (omaa siementä tämäkin). Vielä listan huippuna keikkuu se Daalia "Redskin" ja siihen pääsen paneutumaan kunhan siemenlähetys saapuu. Se onkin viimeinen siementilaus tälle keväälle. Ehkä. Ehdottoman varmasti ehkä. :D

6 kommenttia:

 1. Ei siihen kylvöhimoon ole muuta apua, kuin kylväminen. Daalioita olen kasvattanut ainoastaan mukulasta, joten mielenkiinnolla odotan raportteja siemenestä kasvattamistasi daalioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totinen tosi, mitä sanot kylvöhimosta. :D Minulla on ollut Kesädaalioita eli siemendaalioita niinkuin niitä itse kutsun, joka kesä. Ne kasvavat aina yhtä varmasti ja kukkivat kauniisti. Ovat toki matalampia kuin juuridaaliat (joriinit), mutta esimerkiksi kukkapenkin reunassa hyvin kauniita. :)

   Poista
 2. Oi - nytpä löysinkin ihanan blogin, ja alan seurata oitis :D
  Mitenkä on minulta jäänyt huomaamatta..
  kylvöhommat kun kiinnostavat aina..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin tuore blogi, ettei lukijoita ole vasta kuin muutama. :D Vuoden alussa vasta aloittelin kirjoittamaan. Tervetuloa lukijaksi! Kylvöhommat on parhaita! :)

   Poista
 3. Hienoja taimivauvoja! Niin ymmärrän tuon malttamattomuuden kyvöjen kanssa :) Minun pitäisi myös jaksaa maaliskuulle asti, jotta voisin kylvää seuraavat jutut. Onneksi tälle päivälle on tekemistä - paprikan kylvöä ja kelloköynnösten koulimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa sinunkin päivän puuhat. :D Täällä liotettiin ja kylvettiin tänään Hyasinttipapuja. En ole ennen niitä kasvatellut, ihanilta näyttivät ainakin kuvissa. :)

   Poista