perjantai 10. helmikuuta 2017

Siementilaus Virosta

Jee, eilen se tuli postiin! Nimittäin uusi siementilaus Virosta, Seemnemaailmasta. :D Ensimmäinen tilauskertani kyseisestä myymälästä ja olen aika innoissani. Googlettelin tietysti kokemuksia netistä etukäteen, eivätkä ne olleet pelkästään rohkaisevia. Pusseissa on vähän siemeniä ja ne eivät idä kovin hyvin, oli yleisin kritiikki. Muutama kommentti, että mikään ei ollut itänyt. :o No, uskon itseeni ja siihen, että ainakin jokin itää. :D Hyvää on ainakin se, että erilaisia lajeja voi tilata aika runsaasti, koska pussin hinta on kovasti paljon edullisempi kuin Suomessa. Jos itävyys on kohdillaan, olen varma, että tilaan uudelleenkin, useasti. :D

Ja sitten niihin tilattuihin siemeniin. <3 Ensin kukkia, monivuotisia. Kylmäkäsittelyyn pääsivät heti pikaisesti seuraavat Akileijojen siemenet:
Akileijat "Rozovaja Korona" ja "Rose Star".

Akileijat "Winkie White", "Tower Dark-Blue" ja "Winkie Blue & White".
Kuvatekstit kertovatkin lajikkeiden nimet. Siemeniä pusseissa oli lajikkeesta riippuen 5-20. "Rose Star" -Akijeijaa oli eniten. Valkoista "Winkie White"- Akileijaa vähiten, eli tuo viisi siementä. :D Sitä olisi ehkä kannattanut ottaa useampi pussi. Akileijojen siemenpussien hinnat vaihtelivat välillä 70senttiä - 97senttiä.

Aika pikaisesti laitan itämään myös uudet Ritarinkannuksensiemenet. Ne ovat tässä:
Ritarinkannukset "Galahad" ja "Astolat", Kiinanritarinkannus "White Butterfly"
Ritarinkannuksen siemeniä on kahta erilaista lajiketta, kuten kuvatekstistäkin näkyy, lisäksi tilasin valkoista Kiinanritarinkannusta. Oi kumpa se itäisi!!! Sininen Kiinanritarinkannus on ainakin niin äärettömän kaunista, etten voi kuin kuvitella samaa valkoisena! :D Siemenien määrää en nyt lähtenyt laskemaan, koska arviolta niitä on pussissa noin 30-50 kappaletta. Onnistumisestakin siis on toiveita. :D Siemenpussien hinnat vaihtelivat välillä 74-77 senttiä.

Aika pikaisesti tulevat kylvöön myös Petuniat, joita tilasin kahta erilaista.
Petuniat "Aladdin Bordo" ja "Bordeaux"
 Petuniansiemenet ovat niin pientä ja näkymätöntä hiekkaa, että ne usein tulevat hassuissa pienissä "koeputkissa". Niin nämäkin. Siemeniä molemmissa satseissa on noin 20 kappaletta. Petunia yleensä itää hyvin, toivottavasti tälläkin kertaa. Nämä siemenet olivat kalleimpien joukossa, toinen satsi maksoi 82senttiä ja toinen peräti 1.04 euroa. :)

Seuraavassa kuvia lopuistakin kukkasten siemenistä, nämä ovat kaikki yksivuotisia.
Koreatörmäkukka, Kesäleimu "Cecilia" ja Ikiviuhko.

Zinnia "Lime", Tuoksureseda, Kamomillasaunio ja Ryytineito.

Isosamettikukat "Alaska" ja "Albatros", sekä Ryhmäsamettikukka "Aura Red".
Koristekrasseja
Nämä kesäkukat tulevat esikasvatukseen vasta maalis-huhtikuussa. Huomattavaa siementen määrässä on, että mm. pensaskrassin siemeniä oli pusseissa vai muutamia, 4-10 kappaletta/pussi, mikä on huomattavasti vähemmän, kuin meillä Suomessa. Tähän nähden hinta on jopa kallis, 50-60 senttiä/pussi. Muissa pusseissa on siemeniä riittävästi, jopa runsaasti joissakin. Isosamettikukka "Alaska", joka on kaunis, suuri ja valkoinen muistuttaen siten hieman täkäläistä "Vanilla"- lajiketta, oli iloinen yllätys, sillä siinä, missä "Vanilla"-siemeniä on pussissa aina kovin naftisti, oli tätä "Alaskaa" paljon, kymmenittäin. :) Jos kaikki itää, niin niistä saadaan ihana, suuri alue samettikukkaa. <3

Vieläkö joku jaksaa lukea vihannesten siemenistä? :)

Kurkun siemeniä. Avomaankurkut "Charlotte" ja "Aladyn" sekä kasvihuonekurkku "Superstar"(19s.). Kuvasta näkee, mikä siemenpussi herätti niin paljon intohimoja, että se on revitty kiireesti auki kuin lapsi joulupaketin paperit. :D
Kurkunsiemenet olivat iloinen yllätys lukumääränsä suhteen. Avomaankurkun siemeniä oli molempien lajien pusseissa niin runsaasti, etten jaksanut alkaa niitä laskemaan. Arvioisin, että noin 50-70s/pussi. Myös kasvihuonekurkun siemeniä oli pussissa paljon, 19 siementä. Yleensä kasvihuonekurkun siemeniä on naftisti, toki riippuu lajikkeesta ja siitä, ovatko ne itsepölytteisen lajikkeen siemeniä, jollaiset ovat kalliita. Näissä joka tapauksessa sanotaan pussin kyljessä, että ovat "self-pollinating". :)
Porkkanansiemenet
Tänä vuonna meille tulee hienon värisiä porkkanoita. Jo viime kesänä viljelimme näitä erivärisiä, nyt jälleen. Lisäksi tilasin toisesta siemenkaupasta kirkkaan punaisia porkkanoita, "Red Samurai"-nimisiä. Joten väri-iloa on tiedossa. <3

Kesäkurpitsansiemeniä "Tapir"(13s), "Orelia"(9s, peitattuja) ja "Sunstripe"(15s, peitattuja)
Lisää kesäkurpitsansiemeniä "Nefertiti"(13s), "Tondo di Piacenza"(22s), "Striatodi Napoli"(9s)
Kesäkurpitsa "Disco"(15s) ja Vesimeloni "Sugar Baby"(20s).
Ja lopuksi ne rakkaimmat intohimon kohteet, eli kesäkurpitsat. :) Näiden siemenmäärät jaksoin uskollisesti laskeakin. :D Ihanaa kokeilla hieman erilaisia lajikkeita kuin yleensä. No, toki olen tilannut täältä kotimaan putiikeista niitä vanhoja tuttujakin näiden lisäksi, joten ainakaan ei meiltä tänä kesänä (taaskaan) kesäkurpitsat pääse loppumaan.

Viimeisenä vielä vesimelonin siemeniä pojalle. Hän on päättänyt jättää tänä vuonna maissinviljelyn pikkusiskolle ja kokeilla vesimelonin kasvatusta lavassa. Toivottavasti se onnistuu. Lavaan ainakin on helppo saada lähes yhtä lämpöiset kasvuolosuhteet kuin kasvihuoneeseenkin, joten toivomme parasta ja kannamme vettä urakalla. :D

Lopuksi todettakoon, että siemenet maksoivat yhteensä 29 euroa, johon lisättiin alvit 20% päälle, sekä tasan kymppi postareita. Maksoin suoraan s-postiin tulleen laskun tiedoilla yrityksen tilille ja he lähettivät paketin kun suoritus näkyi tilillä. Postipaketti saapui lähimpään postiin alle viikossa maksamisesta, joten toimitus oli nopea. Tässä oli kaikki kohdillaan, kunhan vielä saan siemenet itämään!

6 kommenttia:

 1. Voi mitä ihanuuksia sinulla onkaan! Onnea kylvöillesi! Kiva olisi sitten myöhemmin kuulla, miten itivät ja lähtivät kasvuun. :) Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ihan varmasti täältä tulee itävyysraporttia ja kertomusta onnistumisesta tai epäonnistumisesta. :D Mukavaa sunnuntaita sinullekin. :)

  VastaaPoista
 3. Upeita akileijalajikkeita on ollut tarjolla, kivoja löytöjä olet tehnyt! Toivottavasti kaikki itävät mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki Akileijat ovat nyt päässeet multaan ja kylmään. Kevät ja lämpimät ilmat sitten näyttävät, että onko niissä elonhenki. :)

   Poista
 4. Huikeat kylvökset sinulla!! Wau ja ihastunut huokaus!
  Seemnemaailmasta tilasin itsekin muutama vuosi sitten siemeniä ja kyllä niistä suurin osa iti. Nyt on varmaan pakko käydä sivuilla kurkkaamassa löytyisikö jotain itsellekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäkin veri vetää uudelleen katsomaan, josko jotain kivaa vielä löytyisi (että löytyisikö!) noilta sivuilta nyt kun tiedän, että kasvit kyllä itävät! :) Petuniat ovat kaikki hyvin tulleen mullan pinnalle ja eilen huomasin että valkoinen kiinanritarinkannus "White Butterfly" on itänyt mainiosti! :D Kyllä kelpaa! :)

   Poista