sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kasvihuoneprojekti

Aikaisemmin taisin jo mainita, että  minulla on pikkuinen kausihuone. Siinä ei ole mitään kiinteää lämmitystä, vaan olen tuonut sinne pienen patterin yleensä maaliskuussa, jolloin valo ja sen myötä myös lämpö lisääntyvät huimasti luonnostaan. Patterin olen säätänyt pitämään mahdolliset öiset pakkaset poissa. Tämä on toiminut mukavasti jo useita vuosia, vain tilanpuute on vaivannut. Vähitellen olen kuitenkin alkanut haaveilla suuremmasta kasvihuonesta, jossa olisi hyvin tilaa kaikille kylvökehikoille ja purkeille. Siellä olisi myös jonkinlainen puulämmitys, joka mahdollistaisi kasvattelun aloittamisen jo helmikuussa, ellei aiemminkin.

Nyt viimein olemme mieheni kanssa päässeet yhteisymmärrykseen tulevan kasvihuoneen paikasta ja sen tieltä väistyvän vanhan puumakasiinin kohtalosta. Tuo makasiini on ollut jo vuosia hyvinkin huonokuntoisen näköinen ja vinoon vajonnut. Nyt siis viimein olemme ryhtyneet purkutöihin. Lautaa seinistä jää runsaasti käyttöön mahdollisia tulevia rakennusprojekteja varten. Saha on laulanut viime viikkoina ahkerasti. Tässä kuvia siitä, kuinka hanke etenee. :D

Tässä sahataan seinästä ja katoksesta tullutta vanhaa, huonokuntoista lautaa polttopuuksi.
Hommaa riittää!

Hyvästi pohjoisen puolen seinä!

Tässä on makasiinin kyljessä sijainneen vuohiaitauksen katto rojautettuna maahan.
Näistä laudoista on vielä moneksi.

Vanhaa kattopeltiä kuljetetaan pois miesvoimin. :D Ja naisvoimin myös. ;)
Seinien lisäksi myös vanha sohva sai lähteä. :D
Kyllä tässä aikanaan tulee ainakin tilaa riittämään isollekin kasvihuoneelle. Vielä on mietinnässä, jääkö osa rakenteista pystyyn osaksi tulevaa pytinkiä, vai puretaanko kaikki pois. Tulevat viikot näyttävät varmasti mitä tulee tapahtumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti