torstai 26. tammikuuta 2017

Kauneimpia kesäkukkia: Unikot (Papaver)

Pioniunikkoa kukkapenkissä, taustalla Kehäkukkia.
Viime kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa, miten sujuu Unikoiden esikasvattaminen kukkapenkkiin. Kesäiset, vuosittain kylvettävät ja runsaasti siementävät Unikothan ovat perinteisesti juuri niitä toukokuussa suoraan maahan kylvettäviä kukkasia, jotka kasvavat nopeasti ja ehtivät hyvinkin kukkimaan koko pitkän kesän ilman esikasvatteluakin. Halusin kuitenkin kokeilla, mitä tapahtuisi, jos Unikot olisi kasvatettu pikkutaimiksi kasvihuoneessa. Jotkin kesäkukathan eivät oikein pidä tällaisesta järjestelystä, kuten esimerkiksi Kehäkukka. Sitäkin olen joskus kasvatellut taimeksi, mutta se otti siirtämisen niin pahakseen, että havaitsin tällaisen "turhan pelaamisen" aivan turhaksi. Unikoiden kohdalla kuitenkin kokemukseni oli onnistunut.
Kaunis laventelinsävyinen Unikko. <3

Hienot helmat. :)
Nämä kuvissa esiintyvät Pioniunikot ovat juuri niitä, joita esikasvattelin ja siirsin sitten kukkamaan reunaan. Unikot itivät nopeasti ja kasvoivat kausihuoneessa tukeviksi pikku kasvinaluiksi. Maahan siirrosta ne eivät olleet moksiskaan, vaan jatkoivat kasvuaan tasaisesti ja kukkivatkin sitten kesällä ihastuttavin, hienohelmaisin röyhelökukin. :) Luulenpa melkein, että tänä keväänä jälleen esikasvatan Unikkoni, tälläkertaa erilaisia värejä ja paljon. Olen erityisen ihastunut Pioniunikkoihin niiden runsauden ja upeiden kerrattujen kukkien vuoksi.

Vaaleanpunaisen herkkyys. <3

Eräänä kesänä kasvatin Silkkiunikoita kasvimaan reunassa pellolla. Kukat viihtyivät aurinkoisella paikalla mainiosti ja siemensivät tietysti valtoimenaan. Pieniä alkuja ilmestyi seuraavana vuonna joka paikkaan ja annoin niiden kasvaa. Näky oli kaunis!
Punasävyisiä Silkkiunikoita.

Unikot ja kukkien kastelija illan hämyssä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti