maanantai 9. tammikuuta 2017

Uusi kylvövuosi on alkamassa!

Jännittävää. On tammikuu, pian ilmestyvät taas siemenluettelot. En malttanut odottaa yhtään kauempaa, vaan otin kaapin perukoilta esille kaikki viime kaudelta jääneet siemenet, sekä ne, jotka hankittiin tulevaa kevättä varten. Tammikuulle ja helmikuulle otin esiin aikamoisen läjän siemenpusseja, joiden sisältö vaatii kylmäkäsittelyä. Syksyllä multiin pääsivät jo melkein kaikki kylmäkäsiteltävät perennat, mutta sentään niitä jäi talven kuukausillekin. Tulevina viikkoina huomion kohteena tulevat siis olemaan: Jalopähkämö, Tähtililja, Metsäkatkero, Arovuokko, Tulikellukka, Paratiisililja ja Jalokiurunkannus. Nämä saavat siis kylmää osakseen. Lisäksi sisälle lämpimään kasvatukseen otetaan Sinisalviaa ja Orvokkia. Viime vuonna kylvin orvokit sisälle juurikin tammikuussa ja tulos oli koko kesän kestävä, ihana orvokkien kukinta. Tässä kuvamuistoja siitä!
Orvokki "Rococco"


Viimeiset orvokit kukkivat vielä pitkälle lokakuuhun!

Lisäksi tänään olen haaveillut suuria! :) Tyhjennämme parhaillaan puolisoni kanssa vanhaa puumakasiinia tavarasta tarkoituksenamme purkaa se kokonaan ja rakentaa paikalle kasvihuone.

Ensimmäiset laudat lähtevät seinästä. :D
Nykyinen, pikkuinen kausihuoneeni ei kevään korvalla meinaa millään riittää kaikille niille taimipurkeille, jotka vaativat päästä kasvamaan valoon ja lämpöön. Suurempi kasvihuone on ollut haaveissa jo pitkään, nyt olemme päässeet taas askeleen lähemmäksi toteutusta. :) Ja ne suuret haaveet eivät olleet vielä ihan tässäkään. :D Haaveilin nimittäin myös ihanasta lehdosta, jonka istutamme ja kasvatamme kasvihuoneen taakse. Siellä on suurehko alue joutomaata, joka rajoittuu pieneen puroseen ja jossa nyt kasvaa valkovuokkoja keväällä, sekä pihlajaa, haapaa, heinää ynnä muuta. Muutamassa tunnissa olin luonut silmieni eteen ihanat näyt puineen ja kukkineen; pähkinäpensaita, tuomia ja heisiä, vuokkoja, esikoita, imiköitä ja vaikka mitä. Keväällä toivottavasti taimikaupoilla tavataan. ;) :D Sentään olen viime vuonna kasvatellut siemenestä yhtä sun toista lehtoon sopivaa perennaa, jotka toivottavasti selviävät talvesta tänä vuonna, koska ovat valeistutettuina nyt purkeissaan. Siellä on Keijuängelmää, Japaninesikkoa, Purppuraesikkoa, Tuoksuorvokkia, Lehtosinilatvaa ynnä muuta. Olkoon talvi myötäinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti